Seinäkalenteri 2022 on ilmestynyt!

Kuvataidekoulun seinäkalenteri ensi vuodelle on tullut painosta.
Kalenterissa on nimipäivät ja kivasti kirjoitustilaa, ja kuvituksena tietysti koulun oppilaiden teoksia.
Mainio myös joululahjaksi!

Kalenteria saa 20 euron hinnalla koulun oppilailta, joilla on kullakin myynnissä kaksi kalenteria.
Myös toimistolta voit kysellä omaasi. Seinäkalenterin tuotolla tuetaan koulun toimintaa.

Kuviskoulu etsii koulusihteeriä!

Oletko sinä tai tuttusi työtön työnhakija, joka tykkää toimistotöistä? Haemme kuvataidekoululle uutta koulusihteeriä vuodeksi 2022, kun nykyinen sihteerimme Anu lopettaa joulukuun lopussa 2021. Toimeen tarvitsemme TE-toimiston täyteen palkkatukeen oikeutetun työntekijän (vähintään 24 kk työttömyyttä viimeisen 28 kk aikana).

Toimenkuvaan kuuluu mm. palkanmaksua, oppilashallintoa, kirjanpidon avustavia tehtäviä sekä viestintää ja asiakaspalvelua. Tehtävä edellyttää itsenäistä otetta sekä Windows 8 -käyttöjärjestelmän, taulukkolaskentaohjelman ja tekstinkäsittelyohjelman hallintaa. Tehtäviin saa opastuksen.

Määräaikainen työsuhde kestää kalenterivuoden 2022. Työ on osa-aikainen kiinteällä kuukausipalkalla.

Kysy lisää ja hae paikkaa!
Anuun saat yhteyden sähköpostitse toimisto@karkkilankuvataidekoulu.fi
tai puhelimitse 050 4728 375 (tito klo 8.3014.30)
ja vastaavaan opettajaan Anne Siirtolaan puhelimitse 044 096 4402.

Tutustu kuvikseen kertamaksulla!​

Lukuvuosi 2021–2022 on lähtenyt iloisesti käyntiin lähiopetuksessa. Joissakin ryhmissä on vielä muutama hajapaikka jäljellä. Nyt voit tulla kokeilemaan, olisiko kuvisharrastus sinunkin juttusi!

Kokeilumaksulla 10 euroa / kaksi kertaa pääset tutustumaan seuraavista valitsemaasi ryhmään:

TIISTAI
16.45–18.15 Perusopetus 2–3A (7–9-vuotiaat)
18.30–20 Taiteidenpaja (12–16-vuotiaat: animaatio, rakentelu, veistäminen)

KESKIVIIKKO
16.45–18.15 Perusopetus 4–5 (10–11-vuotiaat)

TORSTAI
18.30–20 Piirustus- ja maalauspaja 2 (12–16-vuotiaat)

PERJANTAI
15.15–16.45 Piirustus- ja maalauspaja 3 + Kässäkuvis (12–16-vuotiaat)

Kokeilun jälkeen harrastusta voi jatkaa täyttämällä ilmoittautumislomakkeen. Huomaa, että useimmissa vajaissa ryhmissä on vain 1–2 paikkaa jäljellä. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Ilmoittaudu kokeilijaksi koulusihteerille:
toimisto@karkkilankuvataidekoulu.fi
tai puhelimitse 050 4728 375 (ti–to klo 8.30–14.30).

Kevät 2021 paketissa, näyttely verkossa

Keväällä 2021 kuvataidekoulullakin vuoroteltiin etä- ja lähiopetuksen välillä. Etäopetuksessa oltiin Karkkilan kaupungin ja terveysviranomaisten ohjeistuksen mukaisesti.

Etäopetukseen oli varauduttu ja sen toteuttamiseen panostettiin.
Oppilaille jaettiin hyvin varustellut lainatarvikekassit ja opetus tapahtui reaaliaikaisella videoyhteydellä (Zoomilla).

Lukuvuoden päättävä kevätnäyttely on tänäkin vuonna esillä virtuaalisesti.
Löydät kuvat sivustomme Kuvagalleria-osiosta.

Kiitämme oppilaita ja huoltajia lukuvuodesta sekä ymmärryksestä vaihtuvissa tilanteissa.
Nähdään taas syksyllä!

Kuvistunnit jatkuvat tulipalosta huolimatta

Kaikkien järkytykseksi Nyhkälän rakennuksessa oli jälleen tulipalo 18.11.2020. Kaikeksi onneksi henkilövahinkoja ei nytkään sattunut.

Myös kuvataidekoulun pääty (A-siipi) säästyi taas. Tällä kertaa ei tarvitse odottaa palotarkastuksia, vaan saamme jatkaa kuvistunteja normaaliin tapaan.

Lähetämme voimia ja myötätuntoa peruskoulun oppilaille ja henkilökunnalle!

Tule mukaan päättämään!

Onko sinulla toiveita tai ideoita siitä, miten kuvataidekoulun pitäisi toimia? Tule mukaan päättämään koulun asioista, joko kertaluonteisesti vuosikokoukseen tai pitkäjänteisemmin hallituksen jäseneksi!

Kuvataidekoulua hallinnoi kannatusyhdistys, joka pitää kerran vuodessa vuosikokouksen. Mukaan kannatusyhdistykseen ovat tervetulleita oppilaiden huoltajat sekä muut koulusta kiinnostuneet henkilöt. Tänä vuonna yhdistyksen vuosikokous pidetään
tiistaina 20.10.2020 klo 18
Nyhkälän alakoulun käsityöluokassa, jonne kuljetaan kuviskoulun päädystä sisäpihan puolelta.
Vuosikokouksessa katsastetaan päättyneen lukuvuoden toimintaa sekä tehdään suuren linjan päätökset tulevaa varten.

Vuosikokouksessa valitaan myös uusi hallitus kaudelle  2020–2021. Hallitus kokoontuu parin kuukauden välein ja tekee päätöksiä koulun juoksevista asioista, kuten järjestelyistä poikkeustilanteissa sekä varainkeruun toteuttamisesta. Korvauksena panoksestaan hallituksen jäsenet saavat 20 % alennuksen yhden lapsensa lukukausimaksusta.

Tuntimuutoksia tulipalon vuoksi

Nyhkälän koululla sattui maanantaina 21.9.2020 pieni tulipalo, minkä seurauksena koko rakennus suljettiin joksikin aikaa. Loppuihin syyskuun tunteihin tuli tämän vuoksi paikka- ja aikamuutoksia.

Kiitämme Karkkilan kaupunginkirjastoa nopeasta avusta tilojen tarpeessamme. Samoin kiitokset koulun oppilaille ja vanhemmille ymmärryksestä yllättävässä tilanteessa.

Etäkuvista keväällä 2020

Hallituksen ohjeiden mukaisesti myös Karkkilan kuvataidekoulu keskeytti lähiopetuksen sekä perui kevätretken AMOS REX -taidemuseoon kevätlukukaudella 2020 koronavirusepidemian vuoksi. Tauolle ei jääty kokonaan, vaan opetus tapahtui sähköisesti sekä kotitehtävinä.

Kuvataidekoulun kevätnäyttely 2020 pystytettiin virtuaalisesti sivustomme Kuvagalleriaan.
Tervetuloa tutustumaan teoksiin, joita on esillä kaikista opetusryhmistä!

PÄIVITYS ELOKUUSSA 2020:
Syyslukukausi on käynnistynyt lähiopetuksella. Alkaneeseen lukuvuoteen kuljetaan varmoin askelin, sillä mahdollisiin uusiin etäopetusjaksoihin on varauduttu laittein ja koulutuksin. Jos etäopetukseen joudutaan, tullaan oppitunnit tarjoamaan live-videoyhteyksin Zoomilla lukujärjestyksen mukaisina aikoina.